The Koyal Group Info Mag Review: 17 millioner år gamle hval Skull hjelper plassere menneskehetens første skritt

En 17 millioner år gamle beaked hval fossilt hjelper forskere løse en oppgave om sannsynlige fødestedet til menneskeheten i Øst-Afrika, en ny studie.

Hvalen (Ziphiidae) bodde da østafrikanske platået var betydelig lavere og dekket av tett skog, sier forskerne. Forskere har lenge forsøkt å finne ut når friinntekten oppstod, fordi når det kom fuktighet fra Indiahavet ikke lenger kunne komme trær og vegetasjon, og området ble til savanne, antyder forskning.

Utdødd forfedre til moderne mennesker kunne ha levd i trær i Afrika, men etter området omgjort til grasmark, disse tidlige mennesker gradvis begynte å gå på ben, forskerne foreslår. [Topp 10 mysterier av de første menneskene]

"Det er mer eller mindre historien om bipedalism," sier studie forsker Henry Wichura, postdoktor kandidat i geoscience på Universitetet i Potsdam i Tyskland.

Men timingen av East African platå friinntekten har unngikk forskere. Hval fossilt hjelper forskere nærmer datoen, som sannsynligvis skjedde en gang mellom 17 og 13,5 millioner år siden, etter den nye studien.

En hval av en fortelling

Historien om hval skallen er en gjenoppdagelse. Forskere opprinnelig funnet fossile i 1964, men har publisert ikke en studie på det inntil 1975. Deretter feilplassert de skallen til 2011.

Skallen er det eldste kjente fossilt av en beaked hval det forvirret forskere først. Beaked hvaler er dyp dykkere som lever i havet, men fossile fant 460 kilometer 740 innlandet fra dagens østafrikanske kysten, og en høyde på 2100 meter 640.

Kanskje 23 meter lang (7 m) hvalen pleide å bo i det indiske hav, men feilaktig kommet i en elv som førte det til dagens Kenya, sier studien forskerne.

"Vi kom til ideen om at det brukes en stor elv system, fordi hvalen var funnet i innsjø sedimenter som [blandet med] elven sedimenter," Wichura sa. "Så vi kan si at den døde i en slags elv-lake miljø.

Men fossile satt unstudied nesten 40 år, til forskere gjenoppdaget det ved Harvard University. (Interessant, en kurator funnet fossile tidligere kontor i anerkjente paleontologen Stephen Jay Gould. Samtidig brukte universitetet Goulds kontor for midlertidig lagring under en oppussing, ifølge studien.)

En gang gjenopprettet, skallen hjalp Wichura og hans kolleger dato det østafrikanske platået heving. De lurte på hvor lite det østafrikanske platået var før regionens topografi endret, så de søkte etter andre forekomster av hval å bli mistet i elver. For eksempel en hval ble strandet i Themsen i 2006, og spekkhoggere har svømt i Columbia River i Pacific Northwest USA.